Sun verbetert Office-uitwisseling Staroffice

Sun Microsystems lanceert versie 5.2 van zijn Staroffice-suite. Deze nieuwe versie biedt betere import- en export-filters voor Microsoft Office-documenten, en ondersteuning voor aparte Office 2000 attributen.

Daarnaast is de ingebouwde AdabasD database uitgebreid, en biedt de nieuwe Staroffice Player de mogelijkheid om Starimpress presentaties buiten Staroffice af te spelen.
Sun Staroffice 5.2 concurreert met Microsoft Office 2000 en Corel Office 2000. De software is voor particulieren gratis op te halen en onbeperkt te gebruiken (http://www.sun.com/products/staroffice/5.2/). Het pakket biedt een tekstverwerker, spreadsheet, presentatieprogramma, database, tekenprogramma, Html-editor en ingebouwde webbrowser. Staroffice is voor een groot aantal platformen verkrijgbaar, waaronder Windows, Macintosh en Linux.
Sun verwierf Staroffice een klein jaar geleden met de aankoop van het bedrijfje Stardivision. De softwarereus wil Staroffice, geheel indachtig de netwerkcomputer-strategie, ook als Web-applicatie aanbieden, en Staroffice gebruikstijd online verhuren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.