Witi test vrouwvriendelijkheid IT-branche

'Ik spreek mijn collega's er direct op aan wanneer ze seksistische taal uitslaan' - waar of niet waar? Dit is een van de vragen in een online test waarmee de organisatie Women in Technology International (Witi) de vrouwvriendelijkheid van hun mannelijke collega's denken te kunnen testen.

De vrouwen hopen zo de door mannen gedomineerde IT-sector wat toegankelijker te maken voor vrouwen. "Het is een manier om mannen te leren kijken naar hun eigen gedrag", zei Helen Turnbull, een van de ontwerpsters van de test, deze week op een IT-vrouwenforum in Silicon Valley.
Voor vijfduizend dollar vaste kosten plus ongeveer honderd dollar per gebruik kunnen bedrijven inzicht krijgen in de vraag hoe vrouwvriendelijk of -onvriendelijk hun werknemers zijn. De deelnemers moeten 120 vragen beantwoorden over hoe ze vrouwen zien, hoe ze het vinden om met hen samen te werken en hoe ze conflicten oplossen. De test is vanaf volgende maand beschikbaar via de websitehttp://www.witi.com.
De eerste veertig proefkonijnen aan deGender Gap-test scoorden gemiddeld 67 punten. Een score van honderd betekent dat de invuller geen enkel vooroordeel tegenover de andere sekse heeft. Dat de proefkonijnen behoorlijk sekse-onvriendelijk scoorden, komt volgens Turnbull waarschijnlijk omdat de meerderheid bestond uit deelneemsters aan het forum, die daar zaten omdat ze zich zorgen maken over de vooroordelen van mannen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-23T00:00:00.000Z Redactie Computable