TI acquireert Burr-Brown en Alantro

Texas Instruments versterkt zijn positie op de halfgeleidermarkt door Burr-Brown, specialist in analoge gegevensomzetters en signaalversterkers, over te nemen. Het bedrijf zei 1,3 aandeel te betalen voor ieder aandeel Burr-Brown.

Bij de aankondiging woensdag was nog een bedrag gemoeid van 7,6 miljard dollar. Door een dalende koers van het aandeel TI gaat het nu om een bedrag van 6,3 miljard dollar voor 60,6 miljoen uitstaande aandelen Burr-Brown. Aandeelhouders krijgen een premie van 56 procent op de koers van 72,62 dollar voor het aandeel Burr-Brown. Het aandeel sprong omhoog bij de bekendmaking, terwijl de aandelen van TI daalden. Toch zien analisten een duidelijke toegevoegde waarde in de overname.
Burr-Brown fabriceert analoge halfgeleiders om digitale signalen om te zetten naar analoge signalen en omgekeerd. Signaalversterkers worden ingezet om zwakke golven op te vangen en te versterken. De producten vullen de dsp-producten (digital signal processor) van TI aan. Dsp-chipsets zetten digitaal geluid en video om, zodat dat effectief te versturen is via bijvoorbeeld Internet. Deze chipsets vinden hun weg in breedband dsl-modems, de nieuwste mobiele telefoons, Internet audio-spelers en digitale geluidsinstallaties.
Financieel topman William Aylesworth van TI zegt in een interview met de AP dat Burr-Brown en andere recente overnames op het gebied van analoge technologie het bedrijf een leidende positie zullen geven. "Iedere keer dat een apparaat als een mobiele telefoon een dsp gebruikt om gegevens over te sturen, heeft het ook een analoge chip nodig om het geluid van analoog naar digitaal om te zetten en omgekeerd. Dit is een gebied waarop Burr-Brown onbetwist leider is", aldus Aylesworth.
In de afgelopen twaalf maanden heeft het bedrijf twee andere analoge chipfabrikanten overgenomen, Unitrode en Power Trends. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in de stroomvoorziening van halfgeleiderproducten. Ze versterken daarmee de positie van TI op het gebied van digitale signaalprocessoren.
Naast de overname van Burr-Brown kondigt het bedrijf nog een acquisitie aan. Vrijdag komt TI op de proppen met de koop van Alantro Communications, een specialist op het gebied van draadloze breedbandige netwerken. Dit bedrijf levert netwerken gebaseerd op de draadloze Ethernet-standaard 802.11. Deze technologie gekoppeld aan de dsl-producten die TI nu al kan leveren maakt het mogelijk om met een breedbandverbinding aan kantoor of in huis andere apparaten als PC's, pda's en mobiele telefoons draadloos toegang te geven tot deze breedbandige connectie. TI neemt de onderneming over voor driehonderd miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.