IDC voorziet strijd tussen PC en Internet-TV

IDC voorspelt dat in West-Europa de komende jaren een strijdtoneel zal laten zien tussen PC-fabrikanten en fabrikanten van allerlei opzetkastjes voor de televisie voor Internet-toegang.

IDC verstaat onder een Internet-televisie ieder informatie-apparaat dat de televisie centraal stelt. Hieronder vallen volgens het onderzoeksbureau Internet-kastjes of een televisie met Internet-toegang.
Dit soort apparaten zullen steeds meer op de markt verschijnen, omdat Adsl vanaf 2002 beperkingen op bandbreedte-gebied zal hebben weggenomen. De kosten voor het leveren van inhoud zullen afnemen, net zoals dat nu al in de Verenigde Staten gebeurt. Het grootste voordeel van Internet-televisies is dat consumenten uitermate vertrouwd zijn met het apparaat. Consumenten vinden televisies veel gebruiksvriendelijker dan de computer.
Toch moet Internet-televisie nog steeds concurreren met de computer op het gebied van Internet-toegang en het spelen van spelletjes. PC-fabrikanten zullen hun marktaandeel veilig stellen door goedkopere, beter geïntegreerde computers aan te bieden. Computers zullen steeds meer televisie-achtige functies krijgen.
Het in Amsterdam gevestigde consortium Fujitsu-Siemens ziet Internet-kastjes als een duidelijke bedreiging voor de positie van de traditionele PC. Het bedrijf heeft kort geleden de Activity op de markt gebracht, een op Intels Celeron-processor gebaseerde Internet-kast met opslagmogelijkheden, met een verwachte prijs van zo'n 650 dollar. Het bedrijf moet nog bepalen hoe het product afgezet gaat worden. Eén van de mogelijkheden is om het apparaat te verspreiden via aanbieders van informatie op Internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.