Hitachi in de slag met EMC en IBM

Hitachi Data Systems (HDS) wil IBM en EMC op de knieën dwingen. Het wapen: Lightning 9900, een opslagsysteem dat is gebaseerd op de nieuwe Histar glasvezelarchitectuur.

Deze is vier keer sneller dan die van de concurrentie en heeft met 29 terabyte aanzienlijk meer opslagcapaciteit dan de 19 terabyte van de Symmetrix 8000, het krachtigste systeem van EMC.
Behalve het nieuwe opslagsysteem introduceert HDS een systeem voor vooraf geïnstalleerde opslagcapaciteit, het zogeheten Storage on Demand. De gebruiker kan die capaciteit toevoegen via een paar toetsaanslagen. Met deze oplossing speelt het bedrijf in op toepassingen voor elektronische handel die explosief kunnen groeien.
Chris Douglas, directeur Europa van HDS, stelt dat de voorsprong op EMC en IBM in de loop van dit jaar nog groter zal worden, want voor het eind van dit jaar zal de capaciteit van de Lightning 9900 verdubbelen door het systeem uit te rusten met nieuwe disk drives. Douglas stelt dat de nieuwe (bedrijfseigen) Histar-architectuur belangrijker is dan de capaciteit van het opslagsysteem. "Deze is gebaseerd op cache-switching, terwijl andere architecturen werken met gedeelde bussen. Histar maakt een interne bandbreedte mogelijk van maximaal 6,4 Gb per seconde, ruim vier keer sneller dan de Symmetrix 8000 van EMC. Een hoge bandbreedte maakt het mogelijk pieken in het verkeer bij toepassingen voor elektronische handel op te vangen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-30T00:00:00.000Z Redactie Computable