Psinet investeert in Europese hostingscentra

De Amerikaanse Internet-carrier Psinet investeert de komende tijd meer dan 450 miljoen euro in nieuwe hostingscentra in Amsterdam, Genève, Berlijn en Parijs. Deze centra moeten Europese bedrijven meer mogelijkheden bieden voor hun activiteiten op Internet.

Bedrijven kunnen tegen betaling hun website stallen op de servers van het bedrijf. Naast deze investering in Europa is Psinet van plan de komende drie jaar over de hele wereld zestig hostingscentra te bouwen.
De nieuwe centra, op dit moment in aanbouw, betekenen een aanzienlijke uitbreiding van de bestaande hostingscapaciteit van Psinet in Europa. De vestiging in Frankrijk wordt de grootste: Parijs krijgt twee hosting-centra met een vloeroppervlak van twintig duizend vierkante meter, waar het 6700 serverrekken denkt kwijt te kunnen. Berlijn krijgt vierduizend servers op veertien duizend vierkante meter. De uitbreiding in Amerstam en in Londen is even groot: 3600 rekken op tienduizend vierkante meter.
Elk van de nieuwe centra wordt uitgerust met noodgeneratoren voor een ononderbroken stroomvoorziening en talloze andere beveiligingsinstallaties die 24-uurs ondersteuning garanderen, zeven dagen per week. De hosting-centra worden aangesloten op het Europese netwerk van Psinet, dat voorziet in een bandbreedte van meer dan 80 Gbs (Gigabits per seconde).
Psinet is al een grote speler. Het bedrijf heeft tot nu toe 1,2 miljard dollar geïnvesteerd in het opbouwen van een wereldwijd netwerk van hostingcentra en glasvezelkabel. Op dit moment heeft het bedrijf 98 duizend klanten. Het bedrijf heeft toegangsfaciliteiten tot Internet in negenhonderd stedelijke gebieden in 28 landen verdeeld over vijf continenten. Het bedrijf bezit op glasvezelkabelgebied een potentiële capaciteit van 3,2 Tbps (Terabits per seconde) in de Verenigde Staten, Europa en een kleinere capaciteit in Azië. Een groot gedeelte van de investeringen in glasvezel zijn nog niet operationeel gemaakt.
"De nieuwe hosting-centra zijn onderdeel van onze blijvende inspanningen en investeringen ten behoeve van de uitbreiding van de e-handelsoplossingen voor het Europese bedrijfsleven", aldus de directievoorzitter en ceo van Psinet, William Schrader. Harry Hobbs, topman van Psinet Europe, voegt hieraan toe: "Bijna één op de drie organisaties in Europa heeft een website en dat aantal zal alleen maar toenemen. Steeds meer bedrijven eisen nu diensten waarmee zij de mogelijkheden van Internet maximaal kunnen benutten. Deze investering is nodig om die bedrijven nu en in de toekomst te blijven ondersteunen, want de vraag naar onze diensten neemt snel toe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-22T00:00:00.000Z Redactie Computable