Nokia lanceert toolkit voor WAP 1.2

Nokia heeft versie 2.0 van de WAP-toolkit op de markt gebracht. Met deze versie probeert Nokia ontwikkelaars op het gebied van draadloos Internet voor te bereiden op de WAP 1.2 standaard.

Net als bij de eerste versie is de toolkit voorzien van een complete WAP-omgeving (Wireless Application Protocol) voor het testen van WAP-applicaties. De kit omvat ondermeer WAP-telefoon emulators, debugging- en test-tools, WML en WML-script-editors. Ook is deze versie voorzien van een Wbmp-grafieken-tool voor het converteren van GIF- en Jpeg-beelden.
Het interessantste aspect voor ontwikkelaars is de mogelijkheid om applicaties voor de nieuwe WAP 1.2 specificatie te schrijven en te testen. Desondanks ondersteunt de eerste uitgave van de WAP toolkit 2 geen verdere toevoegingen aan de WAP-specificatie, zoals WIM (Wireless Identification Module). Digitale handtekeningen kunnen bijvoorbeeld niet worden opgeslagen. "Deze zullen bij volgende versies wel worden ingebouwd", zegt Vesa Wallden, marketing-directeur van Nokia. Hij voegt hieraan toe dat de nieuwe toolkit voorlopig alleen compatibiliteit garandeert met Nokia's implementatie van WAP 1.2. Wel is de toolkit compatibel met zes andere implementaties van WAP 1.1, maar Wallden wil niet vertellen welke dat zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-27T00:00:00.000Z Redactie Computable