Odigo wil IM-dienst aansluiten op Yahoo

Ondanks het conflict met America Online over compatibele instant messaging wil Odigo toch zijn IM-producten laten samenwerken met die van andere fabrikanten.

Dit wil de recent gestarte onderneming realiseren door haar service aan te sluiten op de Yahoo Messenger. Eerder deze maand kondigde Odigo interoperabiliteit aan tussen AOL Instant Messenger (AIM), ICQ en zijn eigen systeem. Dit was het begin van een nieuwe oorlog over IM-interoperabiliteit. AOL blokkeerde de toegang voor Odigo-gebruikers, waarop Odigo twee dagen later reageerde met een deblokkering.
Odigo heeft nog geen officiële autorisatie ontvangen van Yahoo voor aansluiting van zijn IM-dienst op Yahoo Messenger. De onderneming heeft de plannen overigens niet op voorhand aan Yahoo bekend gemaakt. Yahoo reageerde niet op de bekendmaking, en heeft dus ook nog niet bekend gemaakt of het AOL navolgt en Odigo's gebruikers weert. Odigo's bekendmaking komt op een moment dat veel bedrijven in de IM-markt zich sterk maken voor open IM-standaarden. Concurrerende producten zouden dan samen kunnen werken, met als (neven)doel een eind te maken aan de dominante positie van AOL.
De Ietf-afdeling Immp (Internet Engineering Task Force, Instant Messaging Presence Protocol) doet momenteel onderzoek naar IM-protocol standaarden, waaronder een voorgestelde van AOL. Altavista en Microsoft hebben aangekondigd hun kanalen open te stellen voor communicatie tussen hun IM-producten. Het uitblijven van een standaard protocol zou kunnen leiden tot meer overeenkomsten tussen IM-bedrijven om te kunnen voorzien in interoperabele berichtendiensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-27T00:00:00.000Z Redactie Computable