Oracle lanceert combi-applicatie-server

Oracle gooit zijn volle gewicht in een nieuwe applicatie-server, waarop het bedrijf de nu nog op aparte servers geplaatste rapportage-functie en de applicaties gezamenlijk gaat aanbieden.

Voor de introductie van het gecombineerde product trekt het bedrijf een blik personeel open van tweeduizend man sterk, twintig keer zoveel als de huidige groep mensen die zich bezighoudt met applicatie-servers.
Het management geeft toe dat de bestaande strategie op het gebied van applicatie-servers en bijbehorende producten niet echt duidelijk is geweest. Volgens marketing manager Jeremy Burton maakt één applicatie server voor alle toepassingen de huidige praktijk van kostbare en onduidelijke aanpassingen aan meerdere servers overbodig. Oracle gaat waarschijnlijk ook de losstaande applicatie-server voor draadloze toepassingen en integratieservers opnemen in het gezamenlijke product. De grote hoeveelheden personeel, die zich nu bezighoudt met het vertrouwde product 8i, moeten een complete dienstverlening rond het product mogelijk maken.
Oracle wil met de aankondiging meer gewicht gooien in de strijd met concurrenten IBM en Bea Systems, die met hun respectievelijke producten Websphere Platform en Weblogic harder aan de weg timmeren dan Oracle. Door de productachtergrond van 8i te combineren met de kennis en ervaring van het personeel dat zich met de database bezighoudt hoopt het bedrijf een beter product neer te zetten. Het aantal mensen dat Oracle vrijmaakt voor de opdracht geeft het bedrijf in ieder geval een zware troef in handen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-27T00:00:00.000Z Redactie Computable