Dell en Microsoft bieden Internet via Dellnet

Dell, de grootste PC-leverancier in de VS, gaat samen met Microsoft Internet aanbieden via Dellnet. Het bedrijf wil zo de winstgevendheid vergroten en de klant te vriend houden.

"Als onze klanten via ons online gaan, houden we automatisch contact", aldus oprichter en multimiljardair Michael Dell. Hij verwacht via Dellnet eveneens tal van computerdiensten te kunnen verkopen. Op een persconferentie stelde hij dat de voorspelde ondergang van de PC 'zwaar overdreven' is. Hij haalde er de voorspellingen van een aantal analisten bij dat Dell kans moet kunnen zien om de huidige omzet van 33 miljard dollar in een jaar of te verdubbelen.
Op dit moment heeft het Texaanse bedrijf in elk geval moeite om de vraag bij te benen, vooral omdat huisleverancier Intel geen kans ziet om alle onderdelen op tijd te leveren. Dell is groot geworden door zeer kleine voorraden aan te houden, waardoor het niet met onverkoopbare spullen blijft zitten en dus scherpe prijzen kan rekenen. De keerzijde is dat het bedrijf snel in de problemen komt als een leverancier in gebreke blijft. De aardbeving vorig jaar in Taiwan, waarbij een paar grote fabrikanten van ram-chips werden getroffen, betekende voor Dell een grote strop.
De problemen met Intel zijn een stuk kleiner, verzekerde de oprichter gisteren. Hij denkt met een gerichte advertentiecampagne de vraag iets te kunnen verleggen, zodat er minder vraag komt naar moeilijk te leveren onderdelen en meer vraag naar de wat ruimer voorradige chips.
Volgens Dell zullen de consumentenprijzen van computers de komende maanden nauwelijks dalen. Er is zo'n grote vraag, met name naar notebooks, dat de toeleveranciers daaraan niet of nauwelijks kunnen voldoen. Dell ziet zelfs de gemiddelde prijzen voor onderdelen iets stijgen in plaats van dalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.