AOL aangeklaagd door zijn gebruikers

America Online is wederom verwikkeld in een rechtszaak. Ditmaal wordt de isp (Internet service provider) aangeklaagd door een groep consumenten die hun geld terug willen.

De gebruikers beschuldigen AOL ervan dat de isp hen ten onrechte laat betalen voor de tijd die zij doorbrengen met het bekijken van advertenties op de AOL-pagina's. Ongeveer 2,5 miljoen consumenten maken gebruik van twee AOL-diensten, waarvoor zij respectievelijk 5,95 en 9,95 dollar per drie uur en per vijf uur betalen.
Gedurende de tijd dat de gebruiker online is, wordt deze geconfronteerd metpop-up advertenties van AOL, die niet alleen irritant zijn, maar ook ongevraagd tijd 'inpikken' waar de consument voor moet betalen. AOL zou de klanten vijftien- tot twintig miljoen dollar te veel hebben berekend.
De uitspraak van een rechter uit Miami luidde dat de zaak eenclass-action status (rechtszaak namens een aantal gedupeerden, waar anderen zich bij kunnen aansluiten) zou kunnen krijgen. Hiermee negeert de rechter het verzoek van America Online, die de zaak het liefst zou willen verplaatsen naar zijn thuisstaat Virginia, waar class-actions weinig impact hebben. America Online heeft zijn gebruikers inmiddels de keus geboden of zij de advertenties wel of niet willen ontvangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-28T00:00:00.000Z Redactie Computable