Ericsson besteedt desktopbeheer uit

Ericsson wil het beheer van 25.000 werkplekken in zestien West-Europese landen voor het eind van het jaar uitbesteden. Het bedrijf bevindt zich in het laatste stadium van onderhandelingen met Compaq.

Volgens een goed ingevoerde bron hebben Ericsson en Compaq overeenstemming bereikt, maar moeten de afzonderlijke landendivisies formeel nog toestemming geven. Compaq Nederland zou een belangrijke coördinerende rol krijgen voor het beheer van alle desktops, behalve die in Groot-Brittannië. Leo de Hoon, financieel directeur bij Ericsson Nederland, ontkent echter dat er al een beslissing is gevallen. "Er loopt nog steeds een onderzoek naar een of meerdere geschikte IT-partners. Dat hoeft niet per definitie Compaq te zijn. Dat kan per land verschillen. We praten met alle grote partijen in de markt."
In Nederland gaat het om het IT-beheer van ongeveer 2500 werkplekken. Dat werk wordt nu gedaan door, volgens De Hoon, enige tientallen medewerkers van Ericsson. Het is nog niet bekend of deze medewerkers overstappen naar de uiteindelijke IT-partner of bij de automatiseringsafdeling van Ericsson blijven.
Begin mei maakte Ericsson bekend een contract met Compaq te hebben gesloten voor het uitbesteden van het desktopinfrastructuur-beheer van 20.000 eindgebruikers in Scandinavië. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar en een waarde van 150 miljoen dollar. Zo'n 170 ICT-medewerkers stappen naar Compaq over. De automatiseerder vervangt alle 16.000 PC's, voert onderhoud en software-implementaties uit, biedt helpdesk-ondersteuning en regelt het serverbeheer. In de nabije toekomst zal ook het IT-beheer van de circa 80.000 werkplekken in de Verenigde Staten en Azië worden uitbesteed.
Het besluit om het IT-beheer van desktops de deur uit te doen, past in het beleid van Ericsson om zich te concentreren op kernactiviteiten. De Hoon: "We moeten door de razendsnelle marktontwikkelingen een steeds grotere focus leggen op onze commerciële activiteiten. We onderzoeken daarom voortdurend of het beter is niet-strategische bedrijfsactiviteiten samen te voegen of bij een partner onder te brengen die hierin is gespecialiseerd."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.