Aantal handpalmcomputers met defecte chips

Palm heeft ontdekt dat een aantal van zijn handpalmcomputers is uitgerust met een defecte geheugenchip. Handspring en TRG Products, die Palm-klonen maken, kampen met hetzelfde euvel. Mogelijk heeft Symbol Technoligies er ook last van.

Een aantal van de 8 Mb Dram chips die Palm gebruikt in de modellen IIIc, IIIxe en Vx functioneert niet naar behoren. Een woordvoerder verwacht dat het wereldwijd om zo'n 204.000 apparaatjes gaat. Die zijn gemaakt in de periode tussen oktober 1999 en april 2000. Het bedrijf meldt dat gegevens verminkt kunnen raken als gevolg van de foute chip.
Ophttp://www.palm.com/support/dram heeft de onderneming een test geplaatst om te kunnen zien of een apparaat al dan niet goed werkt. Deze test duurt een half uur. Mocht blijken dat de geheugenchip niet goed is, dan kan de eigenaar van de handheld een programmacorrectie downloaden. Dat duurt een minuut.
Een woordvoerder van Handspring meldt dat sommige Deluxe Visor-computertjes zijn voorzien van de verkeerde chip. Hij kon geen aantallen noemen, maar denkt dat het om slechts enkele apparaten gaat. TRG products daarentegen kampt met een groter probleem. Een woordvoerder zegt dat 90 procent van de TRGpro-eenheden de verkeerde Dram-chip in zich heeft. Ook dit bedrijf heeft op zijn website een bugfix neergezet voor het besturingssysteem OS3.5.1.
Symbol Technologies maakt een robuuste Palm-versie voor industriële doeleinden. Hier was niemand bereikbaar om na te gaan of er problemen zijn met de geheugenchip.
 
door:Teus Molenaar

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-29T00:00:00.000Z Redactie Computable