Opera brengt browser met WML-ondersteuning

Opera heeft tijdens de PC Expo in New York zijn eerste, volledige versie van de 4.0 web browser software gelanceerd. De browser ondersteunt webstandaarden als Wireless Markup Language (WML).

Opera, de derde webbrowser naast Netscape en Explorer, beschikt voor het eerst over een email- en newsclient, een 128-bit versleuteling en volledige ondersteuning voor webstandaarden zoals Transport Socket 1.0, Secure Socket Layer 2 en 3, Cascading Style Sheets 1 en ondersteuning voor alle CSS 2, behalve de audio.
Interessant is echter dat Opera ervoor heeft gekozen ondersteuning voor WML in de software te integreren. Opera heeft een browser voor het mobiele besturingssysteem van Epoc en wil gebruikers in staat stellen dezelfde basistechnologie tussen platformen te gebruiken. Zo kunnen zij regelmatig hun Wap-content en applicaties nalopen terwijl ze achter de computer zitten.
Volgens Opera is de 4.0 versie de kleinste en snelste browser op de markt. Met een grootte van 1,8 Mb (zonder Java) is hij ongeveer de helft kleiner dan die van Netscape 6.0 en Explorer. Opera verwacht dat het aantal gebruikers, momenteel 1,2 miljoen, na de lancering van dit nieuwe product verder zal toenemen. Maar met een winkelprijs van 39 dollar en weinig naamsbekendheid hoeven Microsoft of Netscape zich evenwel niet bedreigd te voelen.
 
Manuela Fun

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-29T00:00:00.000Z Redactie Computable