Onduidelijkheid over terugtreden Ray Lane

Het terugtreden van Ray Lane als chief operating officer komt voor Oracle op een ongelukkig moment. Oracle zwijgt over de reden van het vertrek van de tweede man.

Met een korte mededeling maakte de software-leverancier het terugtreden bekend van de man die geldt als een van de belangrijkste drijvende krachten achter de sterke groei van het bedrijf. Lane was met onmiddellijke ingang op vakantie gegaan, en onbereikbaar voor commentaar. Volgens Oracle zou Lane wel lid blijven van de raad van bestuur.
De actie van Lane komt op een ongelukkig moment, omdat topman Larry Ellison diezelfde week moest toegeven dat hij een detective-bureau in de arm had genomen om het vuilnis van pro-Microsoft-groepen te onderzoeken. Ellison nam hiervoor zelf de volledige verantwoordelijkheid, en verklaarde dat Lane daar niet van op de hoogte was.
Oracle maakte het nieuws bekend aan de vooravond van een Amerikaanse feestdag, in de hoop dat de beurzen niet te heftig zouden reageren. Bij opening van de beurs daalde het aandeel Oracle toch 4,6 procent. Lane gold bij beleggers als een stabiliserende kracht in het bedrijf, naast de flamboyante Ellison. Onder Lane breidde het bedrijf zijn activiteiten uit van het leveren van databases naar consultancy en het ontwikkelen van bedrijfsapplicaties. In die tijd steeg de waarde van het aandeel Oracle van negen naar ruim 84 dollar.
De laatste maanden trad Ellison echter weer meer op de voorgrond. Volgens analisten speelt dit een rol bij het terugtreden van Lane. Ook zou hij gelden als aantrekkelijke kandidaat voor een ceo-functie bij bedrijven als Novell, Hewlett-Packard en Compaq.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.