Coppermine levert 1,13 GHz Pentium III op

De nieuwste mijlpaal in de race om de snelste processor tussen AMD en Intel staat op naam van de laatste: een Pentium III met een kloksnelheid van 1,13 GHz.

De snelheidsduivel moet 31 juli op de markt komen, eerst in een beperkte oplage, met een oplopende productie tegen eind dit jaar. Dat Intel in staat is in ras tempo de grenzen te verleggen op het vlak van kloksnelheid, heeft mede te maken met de introductie van nieuwe technologieën. De nieuwste Pentium III, opvolger van een 1 GHz-versie, maakt gebruik van Intels Coppermine-technologie. "Dit is een indicatie dat de 0,18 micron Coppermine-kern met geïntegreerde cache het heel goed doet", aldus zegsman Graham Palmer van Intel.
Dezelfde technologie zal worden toegepast in de komende Pentium 4, een reeks processoren die voorheen bekend stond onder de codenaam Willamette. De eerste processoren in de Pentium 4-lijn worden verwacht in het laatste kwartaal van 2000. De Pentium 4 zal naar verwachting kloksnelheden halen van 1,4 GHz en hoger. Vooralsnog zullen klanten zich echter tevreden moeten stellen met de ook niet magere 1,13 GHz Pentium III. De prijs van deze processor is nog niet bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-03T00:00:00.000Z Redactie Computable