Desktop sneeuwt onder op jaarlijkse PC Expo

Diverse fabrikanten grepen de PC Expo in New York aan om hun nieuwe waar aan de computerwereld te tonen. De desktop werd bijna geheel uit het brandpunt van de aandacht verdrongen door handhelds en draadloze producten.

De jaarlijkse PC Expo, die dit jaar samenviel met een hittegolf in New York, kende diverse hoogte- én dieptepunten. Tot de eerste categorie behoort Transmeta's Crusoe-chip, een van de meest gehypte producten van het jaar 2000. Deze processor maakt echter de hype waar nu hij onderdeel is van een aantal van de veelbelovendste nieuwe notebooks. IBM, Nec en Hitachi ontsluierden ultra-lichte en -dunne notebooks. IBM's Thinkpad 240 weegt minder dan twee pakken suiker, en kan een hele werkdag (acht uur) voort op één opgeladen batterij. Hitachi's prototypes vallen op door een gelikt ontwerp. De koper likkebaart, maar vooralsnog vertellen de producenten niet wanneer de producten echt in de winkel zullen liggen.
Ook mooi was een kruising tussen een Walkman en een Palm-handheld van Sony. De nog naamloze pda (personal digital assistant) ziet eruit om te zoenen, en is perfect geschikt voor Sony-inhoud en multimedia. Iets dunner dan de Palm V lijkt de pda wat betreft ontwerp erg op de paarse Yaio-lijn.
Pocket PC's zijn 'hot stuff', en dat geldt zeker voor een ander hoogtepunt, de nieuwe Cassiopeia EM-500 van Casio. Het gebruiksvriendelijke en kleurrijke ontwerp van deze pocket PC vallen op in een segment waarin die twee elementen wel eens te wensen over laten. Het apparaat, dat voorts kan bogen op 16 MB geheugen, zal eind juli op de markt komen voor 499 dollar.
Dat niet al het nieuws onder de zon een aanwinst is, bewees Intrigo met zijn Lapstation. Op zich geen slecht idee: een notebook-draagkoffer die uit te vouwen is tot een complete werkplek. Jammer alleen dat het ding zwaarder is dan alle moderne notebooks. Daarmee wordt een kern-aspect van draagbare technologie, dat het geen last moet zijn om mee te slepen, met voeten getreden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-03T00:00:00.000Z Redactie Computable