Chipverkoop bijft alle records breken

De verkoop van chips blijft wereldwijd records breken. Afgelopen mei gingen er voor 15,8 miljard dollar aan halfgeleider-producten over de toonbank - 39,8 procent meer dan dezelfde periode verleden jaar.

Dit meldt de SIA (Semiconductor Industry Association) in een handelsrapport. SIA, waarvan meer dan 90 procent van de in de Verenigde Staten gestationeerde halfgeleider-producenten lid is, zegt dat de toename in lijn is met eerdere groeivoorspellingen voor 2000. Die voorspellingen maken gewag van een groei van 31 procent. De totale chip-verkoop zal dit jaar rond de 195 miljard dollar beslaan. Hoewel de groei ook daarna nog doorzet, zal zich in 2001 en 2002 een afvlakking ervan aankondigen, aldus de SIA. De associatie voorspelt voor die jaren een verkoopstijging van 25 procent voor 2001 en 14 procent voor 2002.
De groei is overigens niet alleen te danken aan de enorme vraag naar microprocessoren en dram's. Ook andere halfgeleider-producten, zoals fpld's (field programmable logic device), dsp's (digital signal processor) en flash-geheugens, zijn debet aan de groei.
de aanhoudende groei betekent dat het voor chipproducenten als AMD en Intel moeilijk blijft de huidige productietekorten weg te werken. Die tekorten zijn het gevolg van te bescheiden inschattingen waar het de - naar nu blijkt oververhitte - halfgeleider-markt betreft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-03T00:00:00.000Z Redactie Computable