Oracle met Internet Application Server 8i

Oracle heeft zijn infrastructuur-software een nieuw gezicht gegeven. Deze operatie moet het eenvoudiger maken voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in e-commercie om Web-gebaseerde applicaties te creëren.

Deze mededeling kwam temidden van verhitte emoties over een recent ontsluierde spionage-operatie van Oracle. Het bedrijf blijkt jarenlang onuitgenodigd in de keuken van aartsvijand Microsoft te hebben meegekeken. Het kan dus wel wat positief productnieuws gebruiken om de aandacht af te leiden van deze flagrante misstap.
Centraal aandachtspunt in de Oracle.now metamorfose is de Oracle Internet Application Server 8i. Deze applicatieserver heeft diverse nieuwe eigenschappen, ontworpen met het oog op een toekomst die bol staat van e-zakendoen. Belangrijkste pluspunt is de mogelijkheid om data van de Oracle 8i database te cachen, wat de tijd die surfers moeten wachten sterk reduceert. Analisten zijn met name over die mogelijkheid te spreken.
De op Java-gebaseerde Internet Application Server 8i bevat verder de Apache webserver, en ondersteunt de diensten van Oracle Discoverer en Oracle Reports, een applicatie die zakelijk nieuws vergaart. Tot slot bevat 8i ook Oracle's Component Services, die gebruikers in staat stelt applicaties te bouwen met vooraf samengestelde Java-gebaseerde componenten.
Naast de Internet Application Server 8i onthulde Oracle ook de derde vrijgave van zijn 8i database en 'Internet Developer'-pakket. Dat laatste pakket brengt diverse ontwikkelinstrumenten samen. Het gaat dan met name om Oracle's JDeveloper, Portal, Forms Developer and Designer, Discoverer en Reports.
Met de diverse aankondigingen geeft Oracle duidelijk aan welk richting het op wil gaan: het pad van de integratie. Oracle's flamboyante opperhoofd Larry Ellison - die met rivaal Bill Gates strijdt om de titel 'rijkste man op aarde' - benadrukte het gemak dat integratie aan zowel ontwikkelaars als systeemintegratoren biedt. Hij kon het daarnaast niet laten Microsoft een steek toe te dienen. "In Microsofts Next Generation Windows Services (Ngws) staat hetdot net voornot yet", aldus de Oracle-voorman. Hij wees er nog eens op dat Oracle's producten binnen twee weken beschikbaar komen, terwijl Microsofts .Net-producten nog twee jaar op zich zullen laten wachten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.