Bull en drukker willen smartcard-contracten

Bull en Imprimerie Nationale brengen samen een bod uit op smartcard-contracten in en buiten Frankrijk. Bovendien wordt Bull partner van de drukkerij.

De softwareleverancier en de Franse drukkerij voor officiële documenten willen de markt gaan voorzien van veilige identiteitskaarten, rijbewijzen en auto-registratie-papieren met een chip. Hoewel overheden nog geen blijk van interesse hebben getoond, is E-Europe, een afdeling van de Europese Commissie, wel bezig met een promotiecampagne voor het gebruik van smartcards.
De smartcard levert een aantal voordelen op: hij is handig, bekend en gemakkelijk in gebruik. Tevens beveiligt de kaart de rechten van personen. Bull en Imprimerie Nationale verwachten dat de e-overheidsmarkt voor 2003 zo'n honderd miljoen kaarten nodig zal hebben.
"De Imprimerie Nationale heeft al relaties met gelijksoortige bedrijven in andere landen", aldus een woordvoerder van Bull Smart Card & Terminals. "Portugal heeft onlangs een smartcard geïntroduceerd voor het betalen van belasting via atm (automatische transactie machine) en het geavanceerde Maleisië denkt er serieus over na. Projecten als deze hebben tijd nodig om tot ontwikkeling te komen vanwege de grote impact op het dagelijks leven."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-03T00:00:00.000Z Manuela Fun
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.