Sun stelt broncode XML-zoekmachine open

Sun wil de broncode van zijn XML-zoekmachine openstellen voor programmeurs. De code kan opgenomen worden in applicaties van derden of van Sun zelf.

Suns zoekmachine-programma is geschreven in native XML. Het bedrijf maakt daarmee het leveren van zoekresultaten sneller dan in een programma waaraan XML hooguit een toevoeging is. Zoekopdrachten zijn uit te voeren op woorden, zinnen of onderwerpen. Het onderwerp is meegenomen om het zoeken een context te geven waarin de relevantste antwoorden te vinden zijn.
Zoekvelden zijn aanpasbaar in de gebruikersinterface, zodat programmeurs de zoekmachine kunnen afstemmen op specifieke functies. Suns zoekmachine ondersteunt Xpath, waardoor specifieke velden van een XML-bestand te benaderen zijn. Ook ondersteunt het Xslt, waarmee XML-code om te zetten is naar Html.
Sun hoopt dat, door het vrijgeven van de broncode van de zoekmachine, programmeurs de software opnemen in nieuwe producten zonder dat het een compleet product hoeft af te leveren. Volgens Dave Hofert, business development manager bij Sun, is de kans groot dat de onderneming ook zelf de zoekmachine in een aantal producten gaat opnemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-03T00:00:00.000Z Redactie Computable