Superglas belooft verbetering beeldscherm

Een lichter, dunner, groter en sterker beeldscherm - dat is volgens het Amerikaanse Corning dankzij de nieuwe Eagle2000 op korte termijn een mogelijkheid.

De Eagle is een glasplaatje ontworpen om te voldoen aan de grote vraag naar technisch hoogwaardige schermen voor mobiele communicatiemiddelen als laptops, handhelds en telefoons. Dankzij een unieke structuur, zo stelt Corning, maakt de Eagle2000 het mogelijk beeldschermglas te ontwikkelen dat tussen de 0,4 en 0,63 mm dik is - veel minder dan de huidige producten van 0,7 mm. Hierdoor valt het gewicht van beeldschermen met ruim 35 procent te verminderen.
Volgens Corning stelt de innovatie ontwikkelaars in staat om beeldschermen te produceren die niet alleen lichter en dunner zijn, maar ook een hogere resolutie hebben. Het in New York gevestigde bedrijf beweert verder dat er in de hele industrie geen duurzamer glas te vinden is dan de Eagle, wat de productiekosten drukt. Corning verwacht dat de commerciële productie van het glasplaatje later dit jaar van start gaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.