Chtml kan gevaarlijk worden voor WAP

WAP krijgt er een geduchte concurrent bij. Logica is van plan om samen met m-Worldgate een compacte Html-communicatiepoort uit te brengen.

Het verschil tussen de twee systemen ligt in het feit dat WAP (Wireless Application Protocol) een website-operator nodig heeft om de specifieke interfaces in WML (Wireless Markup Language) te schrijven. Chtml (Compact Hypertext Markup Language) daarentegen is gebaseerd op het standaard Internet Html-formaat. Isp's (Internet service providers) kunnen met Chtml in korte tijd bepaalde applicaties ontwikkelen zonder over de nieuwste vaardigheden te hoeven beschikken.
De eerste Chtml Palmtops zijn al op de Japanse markt verkrijgbaar. Toekomstige versies zullen Java ondersteunen en voorzien zijn van een 128-bits SSL-encryptie (Secure Socket Layer). Duidelijk is dat westerse leveranciers lang niet allemaal overtuigd zijn van het unieke aspect van WAP. Overigens gaat Microsoft een microbrowser voor zowel WAP- als Html-interfaces ontwikkelen.
Japan is met meer dan elf miljoen geregistreerde gebruikers het geavanceerdste land ter wereld als het gaat om mobiele apparaten. Ook Chtml is daar goed ontvangen.Bedrijven als NTT Docomo gebruiken het als ongemodificeerde Internet-site voor mobiele telefoons. Toegang tot andere niet-Japanse sites is nog steeds te verkrijgen via het succesvolle i-mode. De bedenkingen die velen toch al hadden over WAP zullen hierdoor niet bepaald verdwijnen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-04T00:00:00.000Z Manuela Fun
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.