Japan Telecom valt NTT aan in thuismarkt

NTT, het Japanse telefoonbedrijf dat in eigen land een feitelijk monopolie op telefonie bezit, krijgt waarschijnlijk concurrentie van Japan Telecom.

Japan Telecom, waarin onder meer British Telecom en het Amerikaanse AT&T een aandeel hebben, wil zich behalve op de buitenlandse telefonie nu ook op het binnenlandse telefoonverkeer gaan storten. Dat gaat gepaard met tarieven die ruimschoots onder die van NTT zitten.
De stap volgt op het nieuws dat Japan en de VS op het punt staan om een deal te sluiten over de tarieven die NTT buitenlandse bedrijven rekent om gebruik te mogen maken van het NTT-netwerk in Japan zelf. Die tarieven waren dermate hoog, dat geen buitenlands bedrijf met NTT kan concurreren, terwijl NTT zijn tarieven op een uiterst winstgevend niveau kan houden. Tussen Japan en de VS is over die tarieven een hooglopend conflict: Washington beschuldigt Tokyo er voor de zoveelste keer van de binnenlandse markt af te schermen van concurrentie door protectionistische maatregelen.
Helemaal zeker is de komst van Japan Telecom nog niet. Volgens topman Murakami is het betreden de binnenlandse markt een sprong in het diepe. Het is met geen mogelijkheid te zeggen hoeveel de entree gaat kosten. Het bedrijf becijfert de kosten op tien- tot vijftien miljard yen, "maar het kan gemakkelijk tien keer zoveel zijn", aldus Murakami.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-05T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.