EC houdt Microsoft/Telewest-advies geheim

De Europese Commissie heeft nog geen besluit genomen over Microsofts plan om een aandeel van 30 procent te nemen in het Britse kabelbedrijf Telewest.

zou Brussel de deal willen verbieden omdat Microsoft dan een te grote invloed krijgt op de markt voor software voor digitale televisie, met name voor zogenaamde opzetkastjes (settop box).
Volgens een woordvoerster "is er pas een beslissing als er een besluit is genomen", en ligt er momenteel alleen een advies van de speciale taakgroep die naar de vijftien lidstaten van de Europese Unie gaat. Op 14 juli komen die bij elkaar. De woordvoerster weigerde overigens te zeggen hoe het advies luidt. Ze benadrukte dat zowel Microsoft als Telewest toezeggingen willen doen. Daarover zijn nog steeds gesprekken gaande.
De Europese mededingingsautoriteit heeft al eerder zijn bezorgdheid uitgesproken over de Microsoft-Telewest deal, en besloot in maart dat een besluit over de plannen van beide bedrijven vier maanden uit te stellen. Uiterlijk 4 augustus moet er een besluit vallen. Microsoft en Telewest kunnen tot en met vandaag oplossingen inleveren voor de problemen die de mededingingsautoriteit met de plannen heeft. Analisten sloten gisteren niet uit dat het 'lekken' van het advies een truc is om meer concessies los te krijgen van de twee bedrijven.
Telewest is niet het eerste Europese kabelbedrijf dat in de belangstelling staat van Microsoft. Het bedrijf heeft ook belangen in het Britse NTL en in het Nederlandse UPC.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-05T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.