Centura stelt broncode Db.star open

Centura Software geeft de broncode van database Db.star vrij. Dat moet het aantal van dertienduizend programmeurs die toegang hebben tot de broncode verdubbelen.

Net als zijn voorganger RDM (Raima Database Manager) vraagt de database Db.star niet meer dan 200 Kb ram-geheugen, of 40 Kb rom-geheugen als het geladen is. Dit maakt deze database ideaal voor Internet-toepassingen, Internet-opzetkastjes en draagbare apparaten.
De kernel van Db.star, die 75 procent van de broncode beslaat, opereert los van de platform-component. Dit stelt Centura in staat om met relatief gemak versies uit te brengen voor meerdere platformen. Op dit moment ondersteunt het bedrijf Windows CE, Palm OS en Linux. Samen met de vrij beschikbare broncode geeft de losse component buitenstaanders veel mogelijkheden om de database voor eigen toepassingen te gebruiken.
Naast de geringe omvang heeft de Db.star ook als voordeel dat programmeurs kunnen bepalen hoe de database bepaalde processen verwerkt. In een relationeel model optimaliseert de database de zoekopdracht voordat deze uitgevoerd wordt. Dit kost meer geheugen en processorkracht dan Db.star nodig heeft voor het zoeken van informatie. Daar verander je als programmeur niets aan.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-05T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.