Zweedse IFS verruilt Oracle voor IBM

De Zweedse erp-leverancier Industrial & Financial Systems (IFS) heeft een overeenkomst met IBM gesloten, om zijn afhankelijkheid van Oracle te verkleinen.

Tot voor kort was IFS voor zijn databasevoorziening in het erp-systeem afhankelijk van Oracle. Het bedrijf ontvangt de komende drie jaar hardware, software en diensten ter waarde van dertien miljoen dollar, waarmee het zijn onderzoek en ontwikkeling kan versterken. Dat is een behoorlijk bedrag voor een bedrijf dat jaarlijks 45 miljoen dollar in ontwikkeling steekt. Ook krijgt het bedrijf toegang tot de dienstverleningstak van IBM, met mogelijk nieuwe klanten.
Voor IFS is het belangrijk om minder afhankelijk te zijn van Oracle. Het bedrijf was voor zijn database-oplossing tot voor kort grotendeels afhankelijk van dat Amerikaanse bedrijf. Inmiddels ondersteunt het naast Oracle ook Microsoft SQL Server en IBM's DB2. Ook al heeft IFS nooit een strategische alliantie gesloten met Oracle, toch hebben de beide bedrijven op technisch vlak intensief samengewerkt. Op de distributie-, marketing- en human resources-markt concurreren ze met elkaar.
Oracle wist zijn positie goed te misbruiken door grote klanten voor te houden dat voor het IFS erp-systeem cruciale oplossingen niet ontwikkeld zouden worden. Dat het leed diep zit, getuigt vice-president voor marketing Manni Svensson: "Wij kunnen ze echt niet vertrouwen." Door ook IBM's database te ondersteunen hoopt IFS de afhankelijkheid van de Oracle-oplossing te verkleinen en in de toekomst een schouderduwtje terug te kunnen geven.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-05T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.