Beursintroductie Storagenetworks succes

Eind vorige week is Storagenetworks samen met enkele andere technologiebedrijven naar de beurs gegaan. Het aandeel sloot vrijdag al 234 procent hoger.

De introductieprijs van de aandelen Storagenetworks was 27 dollar. Vrijdag sloot het aandeel 234 procent hoger op 90,25 dollar. De introductie werd na de eerste dag al omschreven als de beste beursintroductie van het jaar. Met de huidige koers van het aandeel is het bedrijf nu 8,5 miljard dollar waard. De bank Goldman Sachs, die voor de introductie een belang van 14,5 procent had, heeft het bedrijf naar de beurs gebracht.
Storagenetworks is een ssp-leverancier (service storage provider). Het biedt bedrijven de mogelijkheid om met een glasvezelverbinding via Internet gegevens op te slaan en op te vragen. Bedrijven hoeven op deze manier niet zelf te investeren in vaak kostbare opslagapparatuur. De vraag naar opslagsystemen is hoog, omdat huidige applicaties steeds meer capaciteit vragen. Storagenetworks verleent inmiddels diensten aan meer dan twintig datacentra in de Verenigde Staten.
Storagenetworks heeft het afgelopen jaar veel samengewerkt met EMC, maar sinds kort zijn de betrekkingen behoorlijk bekoeld. Opslagspecialist EMC heeft een aanklacht tegen het bedrijf ingediend vanwege misbruik van intellectueel eigendom, de goede naam en reputatie van EMC om klanten weg te kapen. Kort geleden hebben Compaq en Dell fors geïnvesteerd in het bedrijf. EMC heeft dat niet gedaan. Storagenetworks gebruikt nu in toenemende mate Compaq- en Dell-apparatuur.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-05T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.