Stratus levert fouttolerantie voor Wintel

Stratus, producent van computertechnologie voor bedrijfskritische toepassingen, geeft zijn software in licentie aan andere Wintel-serverfabrikanten.

Tot nu toe maakte de software alleen onderdeel uit van de eigen serversystemen Ft-server en de Continuum serverlijn. Deze technologie voor Wintel-servers biedt serverfabrikanten de kans om in korte tijd en zonder veel kosten fouttolerante faciliteiten in hun producten te integreren, zo claimt Stratus. Tot nu toe hadden gebruikers van Windows besturingssystemen alleen de beschikking over dure oplossingen om in hun behoefte aan continu beschikbare systemen te voorzien.
Naast de zware NT-variant Windows 2000 Datacenter ondersteunt Stratus ook de Unix-variant van HP. Microsoft jubelt mee met de stap van Stratus. "Wij zijn ingenomen met deze ontwikkeling om de beschikbaarheid van systemen met ons besturingssysteem Windows 2000 te vergroten", aldus Jim Ewal, vice-president Windows server business.
NEC is de eerste serverfabrikant die de software van Stratus in licentie neemt voor zijn Express 5800-servers. De onderneming heeft tien miljoen dollar in Stratus geïnvesteerd. "NEC heeft gekozen voor een degelijker en eenvoudiger te gebruiken technologie om aan deuptime-behoeften van zijn klanten tegemoet te komen", zei Haruyoshi Iida, president van Stratus Computer Asia/Pacific en vice-president Strategic Technology Alliances.
De vraag naar computersystemen die onder alle omstandigheden beschikbaar zijn en blijven werken neemt sterk toe. De verbreiding van b2b-applicaties (business-to-business) voor Internet en e-handel, in bestaande bedrijven en als primair bedrijfsmodel voor startende ondernemingen, is daar de hoofdoorzaak van. Bedrijven raken voor hun functioneren volledig afhankelijk van computersystemen, die daarom ten alle tijde beschikbaar moeten zijn. "De snelle groei van de markt voor fouttolerante servers is te danken aan de dringende vraag naar betaalbare continue beschikbaarheid van bedrijfskritische toepassingen", aldus Steve Kiely, president en ceo van Stratus.
Stratus heeft binnen het eigen bedrijf een aparte organisatie gevormd die zich bezighoudt met het uitgeven van licenties voor deze technologie. Deze nieuwe groep zal zich gaan richten op fabrikanten die fouttolerante hardware en software in hun basis- en midrange-servers integreren en diensten op dit gebied gaan verlenen. Het bedrijf voegt de term 'Technology' toe aan de naam om de koerswijziging, zoals het bedrijf de licensering ziet, kracht bij te zetten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-05T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.