Wereldwijde toegang tot WAP- en SMS-data

Open Mobile werkt aan een wereldwijd netwerk dat het voor mobiele telefoon bezitters mogelijk moet maken om overal ter wereld draadloos datatoegang te krijgen.

"We willen een wereldwijde basisverbinding creëren die alle mobiele telefonie netwerken met elkaar verbindt", aldus Open Mobile's oprichter Thomas Zilliacus. Hierdoor kunnen gebruikers WAP- en SMS-data ontvangen zonder dat het uitmaakt welk netwerk ze gebruiken.
Het Finse bedrijf is zeer voorzichtig in het verstrekken van technische gegevens over het project. Volgens Zilliacus kan het geven van meer informatie de onderneming schaden. Open Mobile is dan ook van plan daarmee te wachten tot de basisverbinding echt klaar is.
Zilliacus onthulde verder dat het bedrijf zich aanvankelijk richt op de WAP- en SMS-diensten en dat data-formaten als Html en iMode voorlopig opzij worden geschoven. Hierdoor zal de service van Open Mobile waarschijnlijk minder aanslaan in de VS, waar hetwappen enSMS'en minder populair is dan in Europa en Azië. Het bedrijf is wel van plan om in de toekomst alle draadloze data-protocollen te gaan ondersteunen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-05T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.