Inzicht in prestaties website is noodzaak

"Surfers staan bekend om hun ongeduld", aldus Ajay Singh, directeur van Proactivenet, dat software levert die prestaties van websites tot in detail meet.

Vaak is het niet duidelijk wat websites nu precies traag maakt. Proactivenet heeft daarom software ontwikkeld om de prestaties van websites gedetailleerd te meten. De software maakt gebruik van een gepatenteerd systeem dat zelf de basiswaarden van de website vaststelt. Het programma kijkt naar het functioneren van de webserver, de applicatie-server, de database, de firewall en de netwerk-infrastructuur. Als het programma een afwijking aantreft, dan onderzoekt het de oorzaak van het probleem en kijkt het of het ligt aan het netwerk, transacties, of de website-infrastructuur. Een diagnose van problemen is te stellen voordat deze werkelijk het functioneren van een website merkbaar beïnvloed.
Het Amerikaanse bedrijf ontving vorig jaar een investering van 31 miljoen dollar van een aantal investeringfondsen in Silicon Valley. Ook Nortel en Nissho Electronics hebben een belang genomen in het bedrijf, dat niet beurs genoteerd is. Het bedrijf werkt samen met onder andere Keynote, Cisco en HP. Ook onder de klanten bevinden zich een aantal grote namen, zoals Lucent, Ericsson, Bank of America, Pacific Bell en Bn.com, de website van Barnes & Noble.
Het bedrijf heeft met zijn product Ebiz Site een sterke troef in handen doordat het in principe geschikt is voor het onderzoeken van alle mogelijke e-handelsapplicaties zonder het systeem zelf aan te passen. Daartoe is een meta-api (application program interface) ontwikkeld om gedurende een periode de standaardwaarden van variabelen in een bedrijfsspecifieke toepassing automatisch vast te leggen. Op basis van de gemeten waarden houdt de software vervolgens het functioneren van de applicatie in de gaten. Op deze manier is in korte tijd vast te stellen hoe de website ervoor staat.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-06T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.