Software AG komt met Microsoft-product

Software AG biedt gebruikers van Microsoft Hosting Integration Server 2000 toegang tot gegevens uit mainframes in IBM Cics-systemen van het type 3270.

Met dit product, Tiema, schurkt Software AG dichter aan tegen het concern uit Redmond.
Behalve Tiema maakt Software AG, gevestigd in het Duitse Darmstadt, vooral programmatuur op basis van XML. De markt die Software AG voorziet voor Tiema was echter te lucratief om te laten liggen, zo moet men in Darmstadt geredeneerd hebben. Wereldwijd zijn er naar schatting dertigduizend '3270-systemen' in gebruik, met name in de financiële hoek, in het onderwijs en in de gezondheidszorg. Software AG rekent op een omzet uit Tiema van honderd miljoen dollar per jaar. Tiema zal ongeveer 35.000 dollar per stuk gaan kosten.
Desondanks is het succes van Tiema niet zeker. Het hangt sterk af van dat van Microsoft, vooral of dat bedrijf is staat is Windows NT-gebruikers over te halen Windows 2000 te gaan gebruiken. "We zitten een beetje achterop bij Microsoft", aldus Alf Goebel van Software AG.
In ieder geval maakt de realisatie van Tiema wel duidelijk dat de samenwerking tussen Microsoft en Software AG is aangehaald. Beide bedrijven hebben sinds februari samengewerkt aan het product. Op het hoofdkantoor heeft Software AG een apart bedrijfsonderdeel opgericht voor de Microsoft-werkzaamheden. Goebel liet weten meer mogelijkheden voor synergie te zien. Bijvoorbeeld door de combinatie van de eigen XML-producten, met name de Tamino-databank, met Biztalk XML van Microsoft.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-07T00:00:00.000Z Ted Konings
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.