Microsoft: garanties over Telewest-overname

De Europese Commissie heeft Microsoft concessies afgedwongen voor de overname van het Britse kabelbedrijf Telewest Communications.

's Werelds grootste softwaremaker heeft laten weten dat het de Commissie nieuwe garanties heeft afgegeven. Op de aard daarvan wil het bedrijf niet ingaan.
Microsoft is van plan bijna dertig procent van de aandelen van Telewest te kopen. De Europese Commissie heeft laten weten bezorgd te zijn dat Microsoft het belang gebruikt om Telewest aan te zetten tot de aanschaf van zijn zogenaamde 'set-top-kastjes'. Tot dusver heeft de programmatuur van Microsoft nog amper ingang gevonden bij kabelbedrijven. De snelheid waarmee Microsoft recent belangen in kabelbedrijven neemt, heeft naar verluidt de Commissie gealarmeerd.
Het enige dat Microsoft daar tegenover kan stellen, is de toezegging dat het zich vooral als eigenaar op de achtergrond zal gedragen en geen concrete invloed zal uitoefenen op het beleid van het kabelbedrijf.
Microsoft wil het belang van Mediaone in Telewest overnemen en is bereid daartoe drie miljard dollar neer te tellen. Daarmee zou Microsoft samen met Liberty Media groep het kabelbedrijf controleren. Als de ambities van Microsoft door de commissie daadwerkelijk worden geblokkeerd, zal Liberty zich waarschijnlijk over het belang ontfermen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-07T00:00:00.000Z Ted Konings
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.