Tilion koppelt erp-toepassingen via Internet

Tilion kan vooruit met een budget van ruim tien miljoen dollar. De onderneming maakt programmatuur voor ketenbeheer in productie en logistiek.

De producten van Tilion, een start-up van voormalig hoofd Strategie bij Novell Chris Stone, zullen niet zelf de keten aansturen, maar deze analyseren. De eerste programmatuur waaraan Stone en zijn 35 medewerkers sinds december werken, gebruikt XML om via Internet erp (enterprice resource planning)-toepassingen te koppelen. Volgens Stone zijn de mogelijkheden van XML veel groter dan die van HTML. "Veel bedrijven bedienen zich van XML voor berichten uit hun erp- en supply chain-systemen. Het verschil tussen hen en Tilion is dat wij Document Type Definition (DTD) aan deze gegevens toevoegen", aldus Stone.
DTD duidt het gedrag dat verbonden is aan de data. Om DTD-gegevens vast te leggen, gebruikt Tilions software de NDS-directory van Novell.
Tilion onderscheidt zich volgens Stone van concurrenten als Collaborex en Worldcom doordat het zich richt op een horizontale keten. "Zij mikken meer op de uitwisseling zelf en zijn meer gericht op verticale sectoren."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-07T00:00:00.000Z Ted Konings
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.