Peoplesoft en SAP maken zich op voor strijd

Peoplesoft en SAP zijn in de race om op Internet gerichte erp-toepassingen te leveren aan Commerce One, leverancier van 'uitwisselingstechnologie'.

Zowel Peoplesoft als SAP zijn een verbintenis aangegaan met het Amerikaanse bedrijf. Commerce One sloot ruim een jaar geleden een overeenkomst met Peoplesoft voor de ontwikkeling van Internet-applicaties. Een maand geleden maakte het bedrijf bekend ook in zee te zijn gegaan met SAP.
Peoplesoft zegt sterk te staan ten opzichte van zijn Duitse rivaal. Het bedrijf wijst onder meer op toepassingen die het al voor Commerce One heeft ontwikkeld, zoals de Buysite-module. Hierdoor zou Peoplesoft een technologische voorsprong hebben op SAP, dat de afgelopen maand enkel een alliantie bekend maakte.
De Amerikaanse erp-leverancier meent dat het SAP minstens een half jaar zal kosten om zijn technologie te integreren met die van Commerce One. Peoplesoft verwacht dat de echte strijd dan ook pas over een aantal maanden losbarst.
Peter Graf, hoofd marketing van dochteronderneming SAPMarkets, dat afzetgebieden op het Internet creëert, veegt de claims van Peoplesoft van tafel. Volgens hem heeft het bedrijf welk degelijk applicaties beschikbaar. Graf zegt dat Commerce One de samenwerking is aangegaan omdat het Internet-toepassingen wil die in de industrie nog niet verkrijgbaar zijn. SAP meent deze bedrijfsapplicaties aan het eind van het jaar gereed te hebben.

Rene van Vemde

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.