Siebel zet met Sprint kaarten op Wap

Siebel Systems gaat samenwerken met Sprint in Wap-telefonie. De applicaties van de crm-leverancier zijn voor Wap-gebruikers toegankelijk via het Sprintnetwerk.

Voor Siebel wordt Wap (Wireless Application Protocol) de kern van zijn strategie als het gaat om draadloze toegang. Dat betekent dat afnemers van Siebel-producten toegang krijgen via de Wap-taal WML.
Het bedrijf uit San Mateo (Californië) richt zich bij zijn afzet volledig op het groeiende bestand gebruikers van Wap-telefoons. "We zullen handheld-computers ondersteunen, maar dat doen we via WML", aldus Brian Stone, de Siebel-manager voor draadloze communicatie.
Waarnemers stellen dat als Siebel al zijn kaarten op Wap zet, overeenkomsten met netwerkexploitanten nodig zijn om marktaandeel en aanwezigheid in de markt te winnen. "In de Verenigde Staten 'bezit' de exploitant echt de klant, de dienst, en het apparaat. Het is waarom het cruciaal voor Siebel om samen te werken met bedrijven als Sprint", zo bevestigt Stone. In Europa volgt Siebel een andere benadering. Hier concentreert het zich op overeenkomsten met producenten van telefoons als Nokia en Siemens.
Siebel werkt momenteel aan het voor Wap geschikt maken van 140 zakelijke applicaties. Daaronder call center-applicaties, diensten voor de financiële wereld en toepassingen voor elektronische handel. Siebel heeft deze toepassingen al getest en afgestemd op het Wap-systeem Phone.com van Sprint.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-07T00:00:00.000Z Ted Konings
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.