Netware onder nieuwe druk van Microsoft

Microsoft presenteerde gisteren nieuwe software voor het omzetten van informatie naar Windows 2000, onder de naam Services for Netware 5.0. Hiermee hoopt Microsoft gebruikers van Novell's Netware voor zich te winnen.

Novell maakt door het verschijnen van het nieuwe besturingssysteem Windows 2000 toch al moeilijke tijden door, zo bleek eens te meer uit de cijfers over de afgelopen maanden. Conversieprogrammatuur vanuit Netware is niet vreemd voor het bedrijf, maar de nieuwe software van Microsoft komt op een wel zeer ongelukkig moment. Novell betrekt zijn klanten momenteel al in een conversieslag; het is de afgelopen maanden druk doende gebruikers van Netware 3x over te zetten op Netware 5x. In een poging een dam op te werpen tegen het aandringende Microsoft.
Met Services for Netware kan de gebruiker eenvoudig Netware en Windows 2000-systemen gezamenlijk beheren en computeromgevingen overzetten op het besturingssysteem van Microsoft. Het bevat onder meer 'File Migration Utility (FMU)', waarmee grote databestanden onderhouden kunnen worden als ze migreren van Netware naar Windows. Verder kunnen bestanden in Netware van één of meer servers gekopieerd worden naar één of meer servers op Windows. FMU organiseert ook de voortzetting van bestaande toegangsrechten, ook naar gekopieerde bestanden.
Services for Netware 5.0 komt ook met een interface naar servers op Windows, zodat gebruikers en beheerders hun handelswijze van Netware kunnen voortzetten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-07T00:00:00.000Z Ted Konings
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.