Fabrikanten produceren samen opslagsystemen

IBM en Compaq gaan elkaars opslagproducten fabriceren. Zij willen hun producten onderling uitwisselbaar maken.

IBM wordt volgens de overeenkomst OEM (Original Equipment Manufacturer) van het Modular Array-systeem van Compaq. Het zal daar zijn eigen 10.000 RPM diskdrives in bouwen. Ook neemt Big Blue de Versstor-verbeeldingstechnologie van Compaq in licentie. Beide bedrijven trekken voor dit project een miljard dollar uit.
Compaq op zijn beurt zal het Shark-systeem van IBM gaan produceren. Ook gaat het software verkopen van IBM's Tivoli-divisie. Dit gaat niet ten koste van andere software-partners (zoals CA, BMC, Veritas en Legato), aldus een woordvoerder van Compaq.
Behalve deze OEM-afspraken, zullen de twee 'samenwerken om gemeenschappelijk open standaarden te definiëren en promoten', aldus topman Michael Capellas van Compaq. Deze standaarden hebben betrekking op verbeelding, gegevensbeheer en opslagmanagement. Volgens Linda Sanford, algemeen manager van de Storage Subsystems Division van IBM, proberen de twee 'de totstandkoming van standaardisatie-instituten als de Storage Networking Industry Association (SNIA) te versnellen'. "We willen deze niet vervangen." Andere producenten zijn dan ook uitgenodigd om mee te werken.
De genoemde één miljard gulden is het al eerder bekendgemaakte budget dat IBM en Compaq hebben voor vergroting van uitwisselbaarheid.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-07T00:00:00.000Z Ted Konings
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.