Mogelijke verbintenis tussen Palm en Symbian

De kans is groot dat Symbian binnenkort een verbintenis aangaat met handheld-gigant Palm. Dat maakte de directeur van Symbian Colly Myers bekend in Japan.

De bedrijven spraken vorig jaar voor het eerst over een samenwerking, maar sindsdien is er weinig meer gebeurd. Volgens Myers had dat te maken met de drukte bij Palm. "Maar in de nabije toekomst praten we zeker verder", aldus Myers tegen het persbureau Reuters.
Centraal in de mogelijke samenwerking tussen de bedrijven staat een hybride besturingssysteem voor smartphones, dat het OS van Palm combineert met dat van Symbian.Op deze manier kan Palm afstappen van zijn verouderde Motorola Dragonball architectuur, en Symbian aan een bekend 'gezicht' helpen.
Vorig jaar bespraken de twee bedrijven de mogelijkheid een op lichtpen-technolgie gebaseerde interface van Palm te ontwerpen voor Nokia smartphones. "Wij hebben in oktober publiekelijk gezegd dat Symbian en Palm van plan zijn samen te werken om zo de snel groeiende markt van draadloze telefonie te vergroten", aldus Paul Cockerton, directeur marketing en communicatie van de Britse tak van Symbian.
Symbian is de ontwerper van het veel gebruikte Epoc besturingssysteem voor smartphones en handcomputers. Mobiele telefonie giganten als Nokia, Ericsson en Motorola zijn alle aandeelhouders van het bedrijf.
De positieve geluiden van Symbian zijn niet terug te vinden bij Palm. Volgens een woordvoerder is er tussen de bedrijven nog niets bekrachtigd. Verder onthield Palm zich van commentaar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-14T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.