Seagate/Compaq beschuldigd van patentbreuk

Achthonderd miljoen dollar claimt het New Yorkse bedrijf Convolve van Seagate Technology en Compaq. Convolve beschuldigt de twee van het schenden van een patent.

Seagate en Compaq zouden aan de loop zijn gegaan met een door Convolve ontwikkelde techniek die de loopwerken van diskettes soepeler doet draaien. Dat scheelt met name in het geluid. Seagate gebruikt de techniek in een nieuwe serie drives die volgende maand op de markt komt.
Convolve stelt al in 1998 met Seagate en Compaq gesprekken te hebben aangeknoopt over het in licentie geven van de techniek, met de naam Input Shaping. Convolve is op zijn beurt ook licentiehouder van de techniek, die in het gerenommeerde Massachusetts Institute of Technology (Mit) is ontwikkeld. De onderhandelingen met de twee geïnteresseerde computerproducenten werden gevoerd onder een geheimhoudingsverplichting, aldus Convolve. Het bedrijf voert in de zaak Mit op als medeklager.
Volgens de klagers zou Seagate zes jaar vruchteloos hebben gewerkt aan een eigen geluidsreductiesysteem. Het systeem dat door Seagate nu op de markt zal worden gebracht, draagt volgens Convolve alle eigenschappen van Input Shaping. Logische conclusie volgens Convolve: Seagate of Compaq hebben de garantie op vertrouwelijkheid die ze afgaven, gebroken. Volgens de aanklacht 'voerden ze daarbij de strategie om de techniek te verwerven en het daarna als van hen te presenteren'.
Behalve de financiële genoegdoening eist Convolve ook een verbod op de verkoop van de Seagate-apparaten met zogenaamde 'sound barrier technology'.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-14T00:00:00.000Z Ted Konings
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.