Grijpgrage Octopus-armen doorzoeken Internet

Na maanden van bèta-tests is Octopus.com nu de oefenfase voorbij, en officieel de lucht in. Nu is de vraag of het echt werkt.

Zoeken op Internet kan een langdurige aangelegenheid zijn. Geregeld moet je van website naar website navigeren om die informatie te vergaren die je wil hebben. Wat nu als een digitale duizendpoot het Net afspeurt, en voor jou nuttige informatie op één plaats verzamelt? Dit idee probeert Octopus.com in de praktijk te brengen.
De Octopus-technology is baanbrekend. Octopus kan dieper in beschikbare bronnen en informatie te graven dan alle Mythis.coms die de wereld rijk is. Onderdeel van de site is een browser-tool onder de naam Octopus Backpack, die het eenvoudig maakt inhoud te vergaren. Eerdere proefversies van Octopus leden nog onder een verwarrende interface en een Java-applet die de browser geregeld deed crashen. Die problemen zijn nu opgelost, maar het is nog altijd niet eenvoudig binnen de Octopus-thuisbasis te navigeren.
Met de nieuwe Backpack-mogelijkheid kan je je Internet Explorer 4.x (en hoger) zo configureren dat er een snelkoppeling op je taakbalk wordt geplaatst die direct naar je eigen Octopus-account leidt. Erg handig is ook dat je de url van elke leuke site die je tegenkomt eenvoudig naar je backpackje kan slepen. Octopus - hoewel nu eindelijk officieel actief - is nog altijd volop in ontwikkeling, en zal nog zeker sterk verbeteren. Vooralsnog is het al een interessante nieuwe manier om de zee van informatie op Internet te hanteren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-11T00:00:00.000Z Auke Schouwstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.