Celo levert PKI voor Citrix Metaframe

De versleutelingssoftware van Celo Communications (oplossingen voor digitale handtekeningen), is nu ook geschikt voor Citrix� Metaframe-netwerken.

In april dit jaar voorzag Celo al Microsoft terminal server van PKI-software (public key infrastructure). Een maand later volgde de 'slanke client'-software van het Zweedse Thinworks. Deze vorm van beveiliging ondersteunt zowel hardware/gebaseerde (smartcards) als software/gebaseerde digitale certificaten. Door het gebruik van X.509-certificaten, de standaard voor digitale certificaten, is eenduidige gebruikersauthenticatie gegarandeerd. Ook is de versleutelingstechnologie SSR (Secure Socket Relay) geïntegreerd in Celo's oplossing. Hierdoor worden symmetrische sleutels van 128/192 Bit en asymmetrische sleutels van maximaal 2048 Bit ondersteund.
PKI moet de industriestandaard worden voor veilige elektronische transacties. Een autoriteit die daar bevoegd voor is, certificate authority (CA) genaamd, geeft mensen of bedrijven die een digitale handtekening willen gebruiken een x.509-certificaat, waarin encryptie-sleutels opgenomen zijn. Door een digitale handtekening te plaatsen wordt met de encryptiesleutel de informatie onherkenbaar. Bij het lezen van de digitaal ondertekende informatie controleert de ontvanger op basis van zijn eigen geregistreerde x.509-certificaat bij de CA of de informatie met een geldig certificaat ondertekend is en of de informatie sinds de versturing is aangepast. Daarna is de versleutelde informatie te lezen op basis van de encryptiesleutel uit het eigen certificaat.
Celo biedt naast de eerder besproken 'slanke client'-software ook andere software producten voor de beveiliging van informatie. Ook levert het eengatekeeper-product, waarmee vpn-netwerken (virtual private network) op te bouwen zijn. Met dit brede productaanbod op het gebied van PKI-technologie verzekert het bedrijf zich van een goede marktpositie op het gebied van beveiligingssoftware. Nu steeds meer overheden digitale handtekeningen dezelfde wettelijke status geven als de papieren versie, wordt algemeen verwacht dat steeds meer toepassingen op Internet beveiligd zullen worden met behulp van PKI-technologie.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-11T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.