Ex-Sequent IBM opslagtak verlaat alliantie

De Numa-Q-divisie van IBM heeft het lidmaatschap van de FCA (Fibre Channel Association) opgezegd. Het FCA regelt standaarden rond netwerkopslagsystemen.

Sequent heeft zich ooit aangesloten bij FCA, als fabrikant van Unix en NT serversystemen. Toen IBM vorig jaar juli het bedrijf overnam, kreeg het hiermee automatisch zitting in de standaardengroep. IBM zelf is net als Compaq nooit lid geweest van het FCA. Volgens IBM zou het FCA teveel gericht zijn op de technologie van EMC. Glenn Sullivan schreef dan ook in zijn opzeggingsbrief voor IBM: "Helaas is het FCA nooit in staat geweest om industriebrede ondersteuning te vinden voor zijn standaarden."
Tegen nieuwsdienst Computergram zegt Ken McDonnell, een woordvoerder van EMC, dat de nieuwe alliantie tussen IBM en Compaq niet voldoende is om de marktdominantie van het bedrijf op het gebied van opslagsystemen over te nemen. "De twee bedrijven concurreren al jaren met elkaar. Het valt nog maar te bezien of de strijdbijl echt begraven is op het moment dat ze elkaars hardware gaan verkopen."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-11T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.