Deutsche Telekom wil Voicestream kopen

Deutsche Telekom (DT) heeft een bod uitgebracht op de Amerikaanse mobiele operator Voicestream. Dit overnamebod zou minstens dertig miljard dollar bedragen.

Hiermee zou DT de fel begeerde toegang tot de Amerikaanse markt krijgen. De Duitse telecomoperator streeft naar een volledige overname of een meerderheidsaandeel in Voicestream. Er zijn echter meer kapers op de kust. Naar verluidt zou ook France Telecom via zijn kersverse Britse mobiele dochter Orange een bod willen uitbrengen. Het Japanse NTT houdt reeds besprekingen met Voicestream over een minderheidsaandeel. De telco is reeds voor 23 procent in handen van het Hongkongse Hutchison Whampoa en voor 9 procent eigendom van het Finse Sonera.
DT is wel het verst gevorderd met het bod. Voicestream is met 1,8 miljoen klanten de enige mobiele operator in de VS die met de Europese GSM-frequenties 900 en 1800 Hertz werkt. Noord-, Midden- en Zuid-Amerika alsmede Japan gebruiken de 1900 Hertz GSM-frequentie als standaard.
Eerder poogde DT al het Amerikaanse Sprint over te nemen, nadat zowel de Amerikaanse als de Europese mededingingsautoriteiten de fusie met Worldcom hadden afgeblazen. Dertig Amerikaanse senatoren protesteerden onlangs tegen de Duitse overname van Sprint, want de Duitse regering is nog steeds voor 59 procent eigenaar van DT. Hetzelfde is nu te verwachten met het bod op Voicestream. Dan heeft DT altijd nog een goed gevulde oorlogskas van honderd miljard dollar om eventueel KPN-partner Qwest over te nemen.
 
Frits Njio

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.