Peoplesoft eindelijk voor Internet

Peoplesofts nieuwste versie (8.0) van zijn erp-systeem is ook rond Internet opgezet. Het bedrijf heeft twee jaar nodig gehad om de klus te klaren.

Dat de onderneming een nieuwe richting in moest slaan, wezen de slechte cijfers vorig jaar uit. De licentie-inkomsten daalden met 61 procent in 1999, een duidelijk teken dat de marktpenetratie van zware client/server erp-systemen op zijn eind liep. Het bedrijf besloot, net als vele concurrenten, zich op e-handel te storten.
De nieuwe versie bevat 59 nieuwe toepassingen in een op Html gebaseerd pakket, waarmee het totaal aantal toepassingen op 167 uitkomt. De nieuwe functionaliteit valt ruwweg uiteen in twee soorten. Aan de ene kant zijn er applicaties die gebruikers in staat stellen te communiceren met klanten, leveranciers of personeelsleden. Aan de andere kant bevat het pakket analytische software om managementinformatie te genereren.
Volgens Joshua Greenbaum, werkzaam bij het in de VS gevestigde Enterprise Applications Consulting is er op de Internet-gebaseerde applicatiemarkt best ruimte voor Peoplesoft, ook al hebben concurrenten als Sap en Oracle al een aanzienlijk marktaandeel vergaard. Oracle heeft versie 11i van zijn software uitgebracht, waarmee bedrijven hun backoffice-systemen kunnen koppelen aan een crm-toepassing en een order-managementsysteem. Sap heeft verschillende modules uitgebracht voor zijn Mysap.com-programma op Internet.
Jim Littlechild, directeur van PeopleSofts Internet Architecture-programma, zei deze week tegen nieuwsdienst Computergram dat Oracle's 11i versie gebruikers vraagt Java-onderdelen op te halen van Internet om toepassingen te draaien. Ook Saps oplossing is niet perfect. Hoewel Mysap.com een Internet-toepassing is gebaseerd op Html, heeft het nog steeds een Windows-uiterlijk. Het nieuwe product van Peoplesoft, dat in september beschikbaar is, draait volledig binnen een browser en is daarmee totaal gericht op Internet, aldus de topman.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-12T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.