Psion neemt Canadese Teklogix over

De Engelse pda-fabrikant Psion koopt technologie in voor draadloze toegang tot bedrijfsnetwerken door het Canadese Teklogix over te nemen.

Psion, die 544 miljoen dollar voor het bedrijf op tafel legt, ziet de acquisitie als cruciaal voor zijn eigen toekomst. Volgens ceo David Potter beschouwt Psion draadloze toegang tot informatie in de industrie als cruciaal voor het bedrijf. "Onze strategie is erop gericht draadloze toegang tot Internet in elke sector te laten doordringen, ook bijvoorbeeld in de gezondheidszorg en het onderwijs. De overname van Teklogix geeft ons de beschikking over technologie voor draadloze toegang."
Teklogix ontwerpt en installeert draadloze systemen in fabrieken of warenhuizen. Het bedrijf fabriceert zijn eigen op Dos-gebaseerde draagbare apparaten, die verbonden zijn met het Lan-gebaseerde radio-systeem dat informatie doorsluist tussen de apparaten en het bedrijfssysteem. Het bedrijf, dat zesduizend systemen heeft geïnstalleerd in vijftig landen, draaide vorig jaar 25 miljoen winst bij een totale omzet van 140 miljoen dollar.
Psion kondigde ook aan volgend jaar Bluetooth-producten te leveren aan Dell en Compaq. Verder verschijnt binnenkort versie zes van het besturingssysteem Epoc van Symbian. Psion neemt deel aan Symbian, een Europees consortium waar fabrikanten van mobiele telefoons werken aan een besturingssysteem voor de apparaten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-13T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.