Andersen kraakt e-bedrijfsmodellen

De diverse bedrijfsmodellen die financiële organisaties gebruiken voor b2b e-handel zijn geen van alle afdoende, zo concludeert Arthur Andersen.

Het consultancy-bedrijf publiceert deze bevindingen in het rapportConverging on an e-business future: eb2b in the financial services industry. De markt voor elektronische handel tussen ondernemingen is zo complex dat geen enkel model succes kan garanderen. Elk bedrijf moet zijn eigen model voor e-handel opstellen naar individuele omstandigheden, zoals de nationale wetten en de mate waarin de eigen markt al rijp is voor dergelijke handel. Overigens houdt dit advies in dat ondernemingen consultants moeten inhuren om hun bedrijf door te lichten en het daarvoor geschikte model te formuleren.
Volgens schattingen van Arthur Andersen ligt de omzet uit e-handel tussen bedrijven momenteel op ruim vier miljard dollar. Tegen 2003 is dat gestegen tot meer dan zeven miljard dollar, aldus de consultancy-firma.
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.