Internet Explorer versie 5.5 valt tegen

Heel weinig veranderingen vergeleken met vorige versies, dat concluderen analisten na een eerste evaluatie van de nieuwe versie van Internet Explorer.

aan als 'een .05 uptick'. Internet Explorer 5.5 is de eerste nieuwe versie van Microsofts browser sinds het bedrijf heeft aangekondigd een .Net bedrijf te willen worden.
De enige vooruitgang voor de gewone gebruikers is de 'print preview'-optie. Dat is nauwelijks genoeg om het installeren van IE 5.5 te verantwoorden, en ook nauwelijks baanbrekende technologie. Internet Explorer 5.5 is alleen interessant voor die bedrijven die intern gebruik willen maken van nieuwe Dhtml (Dynamic Html). Microsoft heeft diverse Dhtml-mogelijkheden toegevoegd, zoals componenten, schuifbalk en zoom-functies. Die verbeteringen leiden echter weer tot een verslechtering van de ondersteuning voor het DOM (Document Object Model), in tegenstelling tot Dhtml een geaccepteerde standaard.
Analisten zien het daarnaast aan de hand van sommige karakteristieken van IE 5.5 somber in voor het .Net-initiatief. Microsoft loopt achter wat betreft de ondersteuning van het XML-gebaseerde DOM. XML (Extensible Markup Language) moet ondertussen wel een van de peilers van .Net worden.
Microsoft stelt dat de nieuwe IE 5.5 een stuk sneller is dan voorgaande versies, maar tests boekstaven deze bewering niet. Tussen versie 5.0 en 5.5 zijn geen significante verschillen qua snelheid waar te nemen. Al net al is Internet Explorer 5.5 een enorme tegenvaller, zeker voor een release van een bedrijf dat zo onder vuur heeft gelegen, en wiens imago zo hard toe is aan een goede boost.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-18T00:00:00.000Z Auke Hulst
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.