3Com akkoord met distributie Palm-aandelen

De aandeelhouders van 3Com weten nu eindelijk hoeveel ze verdiend hebben aan de verzelfstandiging van 3Com's handcomputerdivisie Palm Computing.

In maart dit jaar ging Palm Computing naar de beurs, maar slechts een klein percentage van de aandelen kwam daarbij op de markt. Op 11 juli bezat 3Com nog 94 procent van de Palm-aandelen, zo blijkt uit gegevens die het bedrijf vrijdag bekend maakte. De producent van netwerkcomponenten heeft nu de definitieve voorwaarden vastgesteld van de verzelfstandiging, waardoor de aandelen Palm die het bedrijf momenteel bezit kunnen worden gedistribueerd onder de 3Com-aandeelhouders. Die ontvangen 1,484 aandeel Palm voor elk 3Com-aandeel dat zij bezitten.
Deze 'wisselkoers' is berekend door het aantal Palm-aandelen die in het bezit zijn van 3Com (532 miljoen stuks), te delen door het aantal 'normale' 3Com-aandelen dat momenteel op de markt uitstaat. De 3Com-aandelenopties die in het bezit zijn van Palm-werknemers, zullen worden omgezet in Palm-aandelen.
Met de distributie van de Palm-aandelen lost 3Com volgens eigen zeggen de belofte in dat het zijn activiteiten zou opsplitsen in twee volledig onafhankelijke bedrijven: handcomputers en netwerkcomponenten. Bovendien zegt de onderneming van plan te zijn voor maximaal een miljard dollar aan eigen aandelen terug te kopen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-18T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.