Applesoup denkt wel aan auteursrechten

Napster-pioniers Bill Bales en Adrian Scott zijn een nieuwe 'uitwisseldienst' begonnen. Applesoup, zoals de starter heet, is echter wel legaal.

Net als bij Napster draait het bij Applesoup om het uitwisselen van digitale bestanden. Belangrijk verschil is echter dat Applesoup zegt wel auteursrechten af te dragen. Het bedrijf maakt daarvoor gebruik van speciale management-software die de eigendommen auteursrechtelijk moet beschermen. Hoe dat precies in zijn werk gaat wil Bates (nog) niet aangeven.
Applesoup is van mening dat de entertainment-industrie nu wel enthousiast is. Het bedrijf wijst in dat verband op de financiële steun van Frank Biondi, oud-topman van de Universal Studios. Volgens Biondi hielden bedrijven zich vanwege de auteursrechten-kwestie afzijdig van uitwisseldiensten.
Napster, met twintig miljoen gebruikers razend populair, is momenteel verwikkeld in een rechtzaak met de Recording Industry Association of America. Het bedrijf zou door zijn werkwijze op grote schaal auteursrechten schenden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-19T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.